Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Πέντε απλά βήματα για τη σωστή επιλογή των Pellet


Πέντε απλά βήματα για τη σωστή επιλογή των Pellet

Βήμα 1ο: δειγματοληψία
Αγοράζεται μια μικρή ποσότητα της τάξεως των 30 kg
Βήμα 2ο : Αφού παραλάβουμε τα pellet ανοίγουμε το σακί και βλέπουμε πόση σκόνη ή τρίμματα υπάρχουν μέσα του. Πέρνουμε ένα pellet στο χέρι και το πατάμε με τα δυο μας δάχτυλα.Κανονικά δεν θα πρέπει να θρυματτιστεί. Αλλά ακόμα και εαν σπάσει θα πρέπει να μη γίνει σκόνη. Επίσης η εξωτερική επιφάνεια θα πρέπει να γυαλίζει.
Βήμα 3ο : Τοποθετείται τα Pellet μέσα στη συσκεύη και την ανάβεται.Παρατηρείται τη ποσότητα του ορατού κάπνου και την ομαλή λειτουργία της συσκεύης.
Βήμα 4ο : Το ιδανικό χρώμα της φλόγας θα πρέπει να πλησιάζει το λευκό. Στη περίπτωση που παρέλθει η περίοδος ανάμματος και η παρουσία του ορατού καπνού είναι αισθητή τότε ή η συσκευή σας χρειάζεται ρύθμιση ή τα pellet είναι φτιαγμένα απο ακατάλληλη πρώτη ύλη.
Βήμα 5ο : Αφού καεί όλη η ποσότητα των Pellet και κλείσει η συσκεύη ελέγξτε τη ποσότητα της στάχτης και τη μορφή της. Σε περίπτωση που υπάρχει ασυνήθιστα μεγάλη ποσότητα στάχτης και μέσα σε αυτήν εντοπίσετε μικρά πετραδάκια τότε αυτό σημαίνει οτι τα Pellet που χρησιμοποιήσατε έχουν παραχθεί απο ριτινούχα ξύλα τα οποία είναι ακατάλληλα και θα πρέπει να τα αποφύγετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου