Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Θέρμανση με Pellets σε ξενοδοχεία




Λόγω της νομοθεσίας που υπαγορεύει την χρήση δυο ειδών καύσιμου, πετρελαίου κίνησης για την θέρμανση του ζεστού νερού χρήσης και θέρμανσης για την θέρμανση των χώρων σε ξενοδοχεια, η χρήση των pellets σε τέτοιες εγκαταστάσεις προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα.

Ενώ η χρήση των δύο ειδών πετρελαίου απαιτεί πρακτικά την εγκατάσταση δύο ξεχωριστών συσκευών καύσης αλλά και δύο υδραυλικών εγκαταστά-σεων για να λειτουργήσουν, η επιλογή ενός λέβητα που χρησιμοποιεί Pellets ως καύσιμο συνεπάγεται την αγορά μίας μόνο συσκευής καύσης αλλά και χρήσης των ίδιων βασικών μηχανισμών του λεβητοστασίου, (κυκλοφορητές, αυτόματοι πλήρωσης, συσκευές ασφαλείας, κ.ά), για την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση και των δυο λειτουργιών.

Η δυνατότητες σε ισχύ που προσφέρουν οι Λέβητες Πελλετ CS Marina είναι πολύ μεγάλες ξεκινώντας από τις 25.000 kcal και φτάνοντας μέχρι τις 950.000 kcal, με αποτέλεσμα την δυνατότητα κάλυψης των αναγκών θέρ-μανσης οποιασδήποτε εγκατάστασης.

Όλοι οι λέβητες που διακινεί η εταιρεία μας, συμπεριλαμβάνουν και δεξαμενή αποθήκευσης των pellet. Σε περίπτωση που η ισχύς του λέβητα ξεπερνά κάποια μεγέθη ή εάν επιδιώκουμε απλά μεγαλύτερη αυτονομία από πλευράς καυσίμου μπορεί να γίνει ειδική παραγγελία μεγαλύτερης δεξαμενής.

Η σύνδεση του Λέβητα Pellet CS Marina με την υδραυλική εγκατάσταση είναι πολύ απλή και περιγράφεται πλήρως από το εγχειρίδιο το οποίο παρέχεται μαζί με την συσκευή. Επάνω στην συσκευή συνδέονται επίσης όλοι η μηχανισμοί της εγκατάστασης όπως κυκλοφορητές, ηλεκτροβάνες και κατόπιν όλα συντονίζονται από το ίδιο τον υπολογιστή του μηχανήματος.

Στην περίπτωση που έχουμε μια πιο περίπλοκη εγκατάσταση με πολλαπλά μπόιλερ ζεστού νερού, μεγάλο αριθμό ηλεκτροβανών και κυκλοφορητών και άλλες ιδιαιτερότητες η εταιρία μας αναλαμβάνει τον προγραμματισμό και την εγκατάσταση μιας μονάδας ελέγχου (PLC) όλων των συστημάτων η οποία προγραμματίζεται ανάλογα με τις απαιτήσεις του λεβητοστασίου.

Με το PLC που προγραμματίζουμε μπορούμε να ελέγξουμε συσκευές όπως λέβητες κεντρικής θέρμανσης, κυκλοφορητές, ηλεκτροβάνες, μπόιλερ, ηλιακούς συλλέκτες, θερμοσίφωνες, συστήματα αερισμού και οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή.

Ο προγραμματισμός της μονάδας ελέγχου γίνεται από εμάς και σύμφωνα με οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα έχει η εγκατάσταση σας. Αυτό μας προσφέρει μεγάλη ευελιξία αλλά και φυσικά το πιο σημαντικό, που είναι η δυνατότητα να ικανοποιήσουμε την κάθε σας ανάγκη.

Λέβητες Pellets εχουν εγκατασταθεί σε διάφορες Ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις στην χώρα μας. Πραδείγματα ξενοδοχείων και ξενώνων που χρησιμοποιούν τα pellets σαν κύριο καυσιμο για θερμανση νερού για χρήση και για θέρμανση ειναι ο Ξενωνας "ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ" που βρίσκεται στο Παλάιοχώρι στο χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, το Ξενοδοχείο "ΦΙΓΑΛΙΑ" που βρίσκεται στα Καλά Νερά κοντά στο Πήλιο, ο Ξενώνας "ΝΕΒΕΣΚΑ" στο Νυμφαίο, στην περιοχή της Φλώρινας, Ο Ξενώνας "ΣΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ" στην Ζαρούχλα της Αχαϊας.

ΚΑΠΝΟΔΟΧΟΣ

Μπορούμε να σας προμηθεύσουμε με ανοξείδωτες καπνοδόχους, μονού και διπλού τοιχώματος, εξαρτήματα όπως γωνίες, ταφ, ημιτάφ και οτιδήποτε χρειάζεται η συσκευή καύσης σας. Ανάλογα με την μορφολογία της εγκατάστασης και τον τύπο της συσκευής, διαφέρουν τα εξαρτήματα τα οποία χρειάζεστε ώστε να γίνει η σωστή απαγωγή των καυσαερίων από τον χώρο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου