Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

θρυμματιστες υλικων

Για να κατασκευάσουμε πέλλετς (Pellets) ή μπρικέτες ( Briquetings) θα πρέπει τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε να είναι θρυμματισμένα,  για την κατασκευή των πέλλετς να είναι  λεπτόκκοκα και να έχουν την μορφή του πριονιδιού ή λεπτού ροκανιδιού, για την κατασκευή των μπρικετών μπορεί να είναι είτε λεπτόκκοκα πριονίδια ή ροκανίδια, είτε να έχουν  την μορφή μικρών τσίπς έως 20 -30mm.
Για να επιτύχουμε τις ανωτέρω διαστάσεις θα πρέπει, ανάλογα με το υλικό που πρόκειται να δουλέψουμε να χρησιμοποιήσουμε και τα κατάλληλα μηχανήματα θρυμματισμού, παρακάτω σας αναφέρουμε κάποια απο αυτά που τα θεωρούμε ως τα πλέον ενδεδειγμένα. 
  ΚΛΑΔΕΜΕΝΑ ΚΛΑΔΙΑ  ΔΕΝΤΡΩΝ - ΦΥΤΑ ΒΑΜΒΑΚΟΣ - ΦΥΤΑ ΑΓΡΙΑΓΚΙΝΑΡΑΣ 
ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ  ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΤΕΣ : Εξειδικευμένα σύγχρονα μηχανήματα για την συλλογή και τον ταυτόχρονο θρυμματισμό των κλαδεμένων κλαδιών απο δέντρα ελιάς, οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, φυτά βάμβακος, φυτά αγριαγκινάρας, κλπ. 
Κατασκευάζονται σε δύο βασικές κατηγορίες, ελαφρού τύπου για εργασίες με κλαδιά διαμέτρου έως 4cm και βαρέου τύπου για κλαδιά διαμέτρου έως 8cm. 
Στους τύπους PICKER / LC & C , ανάλογα με τα κτήματα αλλά και τις εργασίες ο πελάτης μπορεί να επιλέξει : α) Το πλάτος εργασίας του μηχανήματος που  μπορεί να είναι, 100 -120-140-150-160-180cm. β) Την χωρητικότητα του Silo αποθήκευσης, απο 1,50 έως 3,50m³ , γ) Το ύψος εκφόρτωσης, 160-200-260cm. 
O   τύπος PICKER / R , κατασκευάζεται μόνο ώς βαρέου τύπου, το πλάτος εργασίας του μπορεί να είναι 140-160-180cm και δεν διαθέτει Silo αποθήκευσης.  
               
              PICKER / C                                PICKER / LC                              PICKER / R
 Κατασκευαστής : BERTI / Ιταλία 


 ΚΛΑΔΙΑ & ΚΟΡΜΟΙ  ΔΕΝΤΡΩΝ - ΒΙΟΜΑΖΑ 
ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΟΡΜΩΝ & ΚΛΑΔΙΩΝ : Βαρέων καθηκόντων αναρτώμενα , ελκυόμενα ή και αυτόνομα μηχανήματα θρυμματισμού για κλαδιά και κορμούς διαμέτρου 120 - 140- 160 - 180 - 200 - 220 - 250 - 270 - 400mm. 
ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ  ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
           
               
Τα μηχανήματα μπορούν  να ρυθμιστούν ώστε οι διαστάσεις των θρυμματισμένων τσίπς να είναι, απο 5-6 έως 20-30 mm,  με αυτή την επιλογή μας δίνεται η δυνατότητα να κατασκευάσουμε μπρικέτες, αφού βέβαια αφαιρεθεί η υγρασία τους η οποία θα πρέπει να είναι <12%.
Στην περίπτωση που θέλουμε να κατασκευάσουμε πέλλετς θα πρέπει το υλικό αφού έχουμε αφαιρέσει την υγρασία του να το περάσουμε και απο τον σφυρόμυλο για να μπορέσουμε να το κάνουμε  λεπτόκκοκο 2-3mm. 
 Όλοι οι τύποι είναι εξοπλισμένοι με μαχαίρια από ανθρακικό βολφράμιο και έχουν την ικανότητα, να θρυμματίζουν εύκολα και γρήγορα  οποιαδήποτε ποικιλία ξύλου χλωρού ή ξερού συμπεριλαμβανομένων, των φύλλων του φοίνικα και του δέντρου της  μουριάς, τα μαχαίρια δίχως  να χρειάζονται τρόχισμα τα αντικαθιστούμε, κάθε 2000 ώρες τα σταθερά και κάθε 1000 ώρες τα μετακινούμενα. 
 Κατασκευαστής : VANDAELE / Βέλγιο 
ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΛΑΔΙΩΝ :  Ελαφρού τύπου αναρτώμενοι, ελκυόμενοι ή αυτοδύναμοι θρυμματιστές για κλαδιά διαμέτρου 50- 80 - 100 -120 - 140-160mm 
       
ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΤΕΣ  ΒΙΟΜΑΖΑΣ :  Αυτοδύναμοι ελκυόμενοι θρυμματιστές τύρφης κλαδιών, απορριμμάτων ξύλου και τεμαχισμένων παλετών.
   
 Κατασκευαστής : NEGRI / Ιταλία 

ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΚΟΡΜΩΝ : Μηχάνημα για τον θρυμματισμό ολόκληρων κορμών αλλά και ξακριδιών, αυτό το πλέον εξειδικευμένο μηχάνημα θρυμματισμού έχει την ικανότητα να παράγει λεπτά τσιπς με την μορφή των ροκανιδιών,  τα παραγόμενα ροκανίδια λόγο του ότι είναι λεπτά σε πάχος, αφ'ενός μπορούμε πολύ πιο εύκολα και με πολύ χαμηλότερο κόστος να αφαιρέσουμε την υγρασία τους, αφ'εταίρου είναι έτοιμα για την κατασκευή  και μπρικετών  και πέλλετς  δίχως να χρειάζονται και άλλη επεξεργασία θρυμματισμού.  
 Κατασκευαστής : Dura / Τουρκία 


 ΠΑΛΕΤΕΣ 
ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΠΑΛΕΤΩΝ : Αυτόματα μηχανήματα & Υπεραυτόματη γραμμή παραγωγής θρυμματισμού ολόκληρων παλετών, το λαμβανόμενο θρυμματισμένο υλικό μπορεί να χρησιμοποιειθεί για την κατασκευή μπρικετών δίχως να χρειάζεται άλλη κατεργασία.

 Κατασκευαστής : Schutte Buffalo / ΗΠΑ 


 ΣΦΥΡΟΜΥΛΟΙ 
ΣΦΥΡΟΜΥΛΟΙ : Εξειδικευμένα μηχανήματα για τον θρυμματισμό τεμαχίων ξύλου σε τσίπς για την κατασκευή μπρικετών. Με τα ίδια μηχανήματα  αλ.λάζοντας μόνο το εσωτερικό τους κόσκινο μπορούμε, να θρυμματίσουμε μικρά κομμάτια ξύλου και τσίπς ξύλου κάνοντας τα  πριονίδια λεπτής κοκκομετρίας. Με αυτό το λεπτό υλικό μπορούμε να κατασκευάσουμε πέλλετ (Pellet) .

 Κατασκευαστής : Schutte Buffalo / ΗΠΑ 


 ΑΧΥΡΑ - ΦΥΤΑ 

 ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΤΕΣ  ΑΧΥΡΟΥ - ΑΓΡΙΑΓΚΙΝΑΡΑΣ - ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ : Οι θρυμματιστές αχύρου και φυτών κατασκευάζονται σε δύο τύπους, ο ένας  μπορεί να θρυμματίσει μεγάλες στρόγγυλες ή τετράγωνες μπάλες και ο άλλος μικρές τετράγωνες παραδοσιακού τύπου. Το λαμβανόμενο θρυμματισμένο υλικό έχει την μορφή πριονιδιού και δίχως να απαιτείται καμία άλλη διαδικασία μπορούμε να κατασκευάσουμε και πέλλετς  και  μπρικέτες.
  Με τα ίδια μηχανήματα μπορούμε να θρυμματίσουμε τριφύλλι  και να κατασκευάσουμε πέλλετς για ζωοτροφές.



 ΧΑΡΤΙ - ΧΑΡΤΟΝΙ 
ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΤΗΣ  ΧΑΡΤΙΟΥ  : Μηχάνημα θρυμματισμού χαρτιού & χαρτονιών, το λαμβανόμενο θρυμματισμένο υλικό είναι έτοιμο για να κατασκευάσουμε πέλλετς ή μπρικέτες χαρτιού. Η λύση αυτή προτείνεται για S/M τροφίμων και άλλες μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου γιατί, αφ'ενός μπορούν να διαχειριστούν τα απορρίμματα χαρτιού ευκολότερα αφώ εταίρου να τα αξιοποιήσουν χρησιμοποιώντας τα ως στερεά καύσιμα  μειώνοντας έτσι τις προμήθειες πετρελαίου θέρμανσης.
   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου