Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Πελετ (pellet)


  • Προμηθευτειτε πελετ (pellet)  για θερμανση κατοικιων και επαγγελματικων χωρων.
πελετ (pellet) ξύλου για θερμανση.Καυστηρες και λεβητες βιομάζας.
Βιομάζα ονομάζουμε οποιοδήποτε υλικό παράγεται από ζωντανούς οργανισμούς (όπως είναι το ξύλο και άλλα προϊόντα του δάσους, υπολείμματα καλλιεργειών, κτηνοτροφικά απόβλητα, απόβλητα βιομηχανιών τροφίμων κ.λπ.) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για παραγωγή ενέργειας. Η ενέργεια που είναι δεσμευμένη στις φυτικές ουσίες προέρχεται από τον ήλιο. Με τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης, τα φυτά μετασχηματίζουν την ηλιακή ενέργεια σε βιομάζα. Οι ζωικοί οργανισμοί αυτή την ενέργεια την προσλαμβάνουν με την τροφή τους και αποθηκεύουν ένα μέρος της. Αυτή την ενέργεια αποδίδει τελικά η βιομάζα, μετά την επεξεργασία και τη χρήση της. Είναι μια ανανεώσιμη πηγή ενέργειας γιατί στην πραγματικότητα είναι αποθηκευμένη ηλιακή ενέργεια που δεσμεύτηκε από τα φυτά κατά τη φωτοσύνθεση.Μια εφαρμογή της βιομάζας αποτελούν και τα πελετ (pellet).
πελετ (pellet)(Συσσωματώματα-Συμπυκνώματα ξύλου) από πριονίδι χρησιμοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια ως καθαρή καύσιμη ύλη για θερμανση στην Ευρώπη, ενώ τελευταία έχει αρχίσει να διαδίδεται η χρήση τους και στην Ελλάδα. Στην αγορά προωθούνται ειδικές θερμαστρες που λειτουργούν με την καύση πελετ (pellet),οι οποίες διατίθενται τόσο σε κλασικό, όσο και σε μοντέρνο σχεδιασμό, και αναπαράγουν την θαλπωρή ενός τζακιού με ξύλα χωρίς τις δυσκολίες στην εγκατάσταση και συντήρηση που παρουσιάζουν τα τζάκια σε ανταγωνιστικες τιμες.Τα πελετ (pellet) ξύλου οταν καιγονται εκπέμπουν λιγότερα αιρούμενα σωματίδια που διαχέονται στην ατμόσφαιρα μέσω του καπνού,αυτό σημαίνει ότι είναι πιο φιλικές για το περιβάλλον από την απλή καύση που γίνετε σε ένα παραδοσιακό τζάκι. Οι νέας τεχνολογίας θερμάστρες και λέβητες βιομαζας πελετ (pellet) ρυθμίζουν ηλεκτρονικά τον ρυθμό τροφοδοσίας τους όπως και τη θερμοκρασία των δωματίων.Οι προμηθευτες πωλουν τα πελετ (pellet) σε συσκευασια σακκουλας 15 κιλων (15 κιλα x 70 σακια = 1050 κιλα = 1 παλετα) η σε big bag 1 τονου και σε οικονομικοτερη τιμη σε σχεση με το πετρέλαιο



ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ πελετ (pellet)

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ 6mm
ΜΗΚΟΣ 10-30mm
ΥΓΡΑΣΙΑ <10%
ΣΤΑΧΤΗ <1,50%
ΘΕΡΜΙΔΟΓΟΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ  4400kcal min

Πριονίδι , η πρώτη ύλη για την παραγωγή ξύλινων συμπυκνωμάτων (πελετ (pellet)).Κατασκευαζονται απο πριονίδι δίχως χημικά πρόσθετα.
Το πριονίδι μετά από ξήρανση (υγρασία 8-10%) προωθείται στο μύλο όπου και πιέζεται.Το αποτέλεσμα είναι τα ξύλινα συσσωματώματα (πελετ (pellet)) διαμέτρου 6mm και μήκους 10-30mm

Πηγή: akahl
• Diameter ....6mm......
• Length ...1-3cm......
• Raw Density ..........
• Water Content ...<10%.......
• Ash Content ....<1.50%...
• Heat Value...4.400kcal min......
• Sulphur Content...........
• Nitrogen Content..........
• Chlorine Content.........
• Abrasion..............
• Auxiliary Means of Compression.........
• Impurities, Foreign Bodies..........
Θερμάστρες και ενεργειακες σομπες πελετ (pellet).

Πηγή:harmanstoves












Στην Ευρωπη τα πελετ (pellet) είναι πλέον πια πιστοποιημένα κατα το πρότυπο DIN PLUS και DIN STANDARD.
Biomass CHP (Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας).Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την καύση βιομάζας τόσο για την παραγωγή θερμότητας με τη μορφή ζεστού ατμού όσο και ηλεκτρισμού.100% καύσιμο μετετρέπεται στο σύστημα ΣΗΘ σε 90% Η.Θ και 10% απώλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου