Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011



Η τεχνολογία των λέβητων pellet


Οι pellet λέβητες με καυστήρα είναι η επανάσταση στους λέβητες στερεών καυσίμων. Με τον καυστήρα καταφέρνουμε να φτάνουμε σε πολύ χαμηλές καταναλώσεις και λιγότερη απόρριψη στάχτης . Οι λέβητες pellet είναι απολύτως αυτόματοι το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να γυρίσουμε τον θερμοστάτη χώρου και ο λέβητας θα πάρει αυτόματα μπρος .
Η μπρικέτα εισαγωγής τούρμπο είναι η νέα μόδα στα τζάκια και σε λέβητες ξύλου με μηδενική υγρασία, ελάχιστη απόριψη στάχτης, και ελάχιστο καπνό βγάζει εκτός συναγωνισμού το ξύλο μιας και έχει την τριπλάσια θερμαντική ικανότητα. Η μπρικέτα είναι ένα οικολογικό προιόν μιας και δεν έχει καθόλου χημικά αλλά ούτε τον καπνό ξύλου. Εντυπωσιάστε τους όλους με κάτι προτότυπο οικολογικό αλλά πάνω από όλα οικονομικό προϊόν .

 

Οικονομία και Περιβαλλόν με τους λέβητες pellet









Κόστος θέρμανσης με χρήση πελλέτας και πετρελαίου
Δίνεται ως παράδειγμα η Αυστρία, μία χώρα περίπου με τα μεγέθη της Ελλάδας, η οποία την τελευταία δεκαετία έχει κάνει θαύματα με την πελλέτα ως καύσιμο.Στο παραπάνω σχήμα φαίνεται η εξέλιξη του κόστους θέρμανσης με πετρέλαιο και πελλέτα (τελικό κόστος θέρμανσης και όχι τιμές πώλησης των καυσίμων).Όπως φαίνεται από το διάγραμμα, από τις αρχές του 2004, το κόστος θέρμανσης με πελλέτα έφτασε να είναι σχεδόν το μισό, ενώ σήμερα με τις υπάρχουσες τιμές του πετρελαίου, η ψαλίδα έχει ανοίξει ακόμη περισσότερο. Επίσης είναι χαρακτηριστική η μείωση του κόστους των pellets, κυρίως λόγω συμπίεσης του κόστους παραγωγής και διακίνησης, με τη συνεχή βελτίωση της τεχνογνωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου